جام کوردی-رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران گفت: باید بنیاد توسعه استان کردستان راه اندازی شود و به دنبال آن با شناسایی کردهای مقیم مرکز و خارج از کشور از ظرفیت آنها بهره گرفته شود.
به گزارش خبرنگار جام کوردی، علی اکبر عبدالملکی شانزدهمين نشست کميسيون گردشگري اتاق سنندج، اظهارکرد: برای توسعه پایدار استان کردستان نیازمند یک برنامه ارزشمند، زودبازده، خلاقانه و جامع هستیم که همه بخش ها در آن همکاری داشته باشند.
وی افزود: باید بنیاد توسعه در استان کردستان راه اندازی شود و به دنبال آن با شناسایی کردهای مقیم مرکز و خارج از کشور از ظرفیت آنها بهره گرفته شود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: یک پکیج انگیزشی سرمایه گذاری در کردستان باید تهیه شود و در اختیار سرمایه گذاران کُرد قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه کردستان گهواره تمدن است، تصریح کرد: لازم است که یک کارخانه فرآوری و نوآوری صنایع دستی و خوراک در این استان راه اندازی شود چون کردستان در این زمینه نیز ظرفیت های خوبی در اختیار دارد.
خیابان های خوارک باید در کردستان فعال شود
ستار کیانپور، رئیس کمیته گردشگری خوراک اتاق بازرگانی ایران، در این جلسه با اشاره به اینکه برای موفقیت نیاز به برنامه ریزی هوشمند داریم، گفت: استان کردستان ظرفیت های ویژه ای دارد که نیازمند بازنگری و بازسازی است.
وی افزود: برای توسعه گردشگری راه های کهنه نمی تواند ما را به مقصد برساند درواقع با برنامه سنجش پذیر توسعه پایدار صورت می گیرد.
رئیس کمیته گردشگری خوراک اتاق بازرگانی ایران، ذکر کرد: در ایران بالغ بر 45 گونه وجود دارد که یکی از آن ها گردشگری خوارک است که استان کردستان در این زمینه می تواند موثر واقع شود.
کیانپور به ثبت خوارک ها و نوشیدنی ها اشاره و عنوان کرد: استان کردستان باید خوارکی ها و آیین های خودرا ثبت ملی کنند که این کار به بازاریی احتیاج دارد.
وی گفت: همچنین استان کردستان باید در آیین نوروز از جشنواره خوارک رونمایی کنند که بسیار نتیجه بخش است چرا که این کار بر روی برند سازی در کشورهای پیرامون می تواند تاثیرگذار باشد.
رئیس کمیته گردشگری خوراک اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: سوغات یکی از ظرفیت های هر استان است لذا با فناوری می توان یک کارگاه ایجاد کرد و کردستان به عنوان استان پیشرو در این زمینه فعالیت کند.
کیانپور خاطرنشان کرد: بسته بندی و برند سازی سوغات استان کردستان بسیار می تواند در نوع خود بی نظیر باشد لذا برای بسته بندی باید از الگوهای کشور استفاده کرد.
یعقوب گویلیان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، به ثبت جهانی هورامان اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی دقیق با استان کرمانشاه می توان در غرب کشور موثر واقع شد.
وی افزود: کردستان قابلیت فراوانی در جذب گردشگر دارد که با اجرایی شدن طرحهای مختلف در حوزه گردشگری میتواند زمینهساز حضور بیشتر گردشگران داخلی و خارجی را در استان فراهم سازد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان بیان کرد: برای ترغیب مردم به منظور مشارکت در این امر و توسعه اقتصاد گردشگری در استان، باید بیش از پیش تکریم و حمایت از سرمایهگذاران در اولویت دستگاههای متولی باشد.
گویلیان ذکر کرد: در صورتیکه طرحهای ارائه شده توسط متقاضیان احداث و ایجاد انواع تاسیسات گردشگری مشکلات زیستمحیطی و قانونی نداشته باشند، بصورت کامل توسط این ادارهکل حمایت خواهد شد.
وی به ظرفیت های شمال عراق اشاره و ذکر کرد: با توجه به فرهنگ و هم زبانی ایران و عراق می توانیم از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان همچنین گفت: افرادی که از اقلیم کردستان برای درمان به بیمارستان های ایران مراجعه کرده می تواند از طریق مرکزی در استان کردستان به بیمارستان ها مراجعه کنند.
گویلیان ذکر کرد: کرونا ضربه بسیار سنگینی به حوزه گردشگری وارد کرد خوشبختانه با ارائه واکسیناسیون در کل جهان روند گردشگری فعال شده است لذا با کمک مسئولین و بخش خصوصی می طلبد این حوزه همچون گذشته فعال شود.
تصویب ایجاد 6 طرح گردشگری در کردستان
معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان از تصویب 6 طرح سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در حوزه گردشگری پس از طی مراحل قانونی در استان خبر داد.
آرمان وطندوست گفت: تعداد 11 طرح سرمایهگذاری در زمینه ایجاد انواع تاسیسات مختلف گردشگری از شهرستانهای سنندج، مریوان، سقز، قروه و کامیاران به کمیتهفنی گردشگری استان واصل شد.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری کردستان اظهار داشت: این طرحها شامل 5 مورد ایجاد واحدهای پذیرایی، 3 اقامتگاه بومگردی، یک مورد هتل سه ستاره، یک طرح مجتمع گردشگری و یک طرح گردشگری کشاورزی بود.
وی با بیان اینکه موقعیت طرح، مساحت زمین و توان مالی سرمایهگذار از جمله اولویتهای صدور مجوز برای ایجاد تاسیسات گردشگری مختلف در سطح استان است، افزود: براساس نظر اعضای کمیتهفنی گردشگری کردستان از مجموع این طرحها با 6 طرح موافقت، یک طرح مخالفت و 4 طرح نیز مشروط به استعلام شد.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری کردستان یادآور شد: با حمایت از طرحها و پروژههای اجرایی و همچنین جلب مشارکت همگانی، شاهد رشد فزاینده صنعت گردشگری در استان خواهیم بود.
سید جمیل احمدی مدیر کل فنی و حرفه ای در استان گفت: چند آموزش غذا در استان وجود دارد و خوشبختانه جشنواره های متعددی برگزار شده است.
وی افزود: بحث آموزش نیازمند نیروی های متخصص و توانمند است که فنی و حرفه ای استان آمادگی دارد به افراد آموزش های لازم را با اخذ با مدرک ارائه دهد.